But first let me take a selfie!

Igår var det taco middag hos mamma och pappa. Sebastian hade sovit sent och var lite uppspelt så han busa med pappa medans vi titta lite på tv. Han fick tag i min mobil och ville visa morfar lite videos vi hade filmat, de tog även lite kort på oss. Sebastian fick tag i telefonen själv o höll på och lekte lite med den, till slut tröttna han o lämna tillbaka den. Vad ser jag då?

Jo att han håller på att skicka ett mms till din moster, bilden? Hans alldeles egna selfie. Haha jag dog av skratt, min lilla tokgubbe ♡
Lördagsmorgon

Efter en kanon natt där Sebastian sov i sin egen säng ända fram till 5 och Isabella åt vid 24, 5 och 8.30 känner jag idag som en människa !

Nu är klockan snart 9, jag o Isabella äter frukost och killarna badar (?!)

Finns en hel del att ta itu med idag frågan är bara hur dagen ska läggas upp. :)

Sovtider

Det känns ju måttligt onödigt att ligga vaken själv när båda barnen sover, men jag kan verkligen inte somna om. Dessutom vaknar förmodligen nr 1 snart för att äta frukost.


Första duschen

Idag invigde Isabella duschen för första gången. Hon stormtrivdes i det varma vattnet, dock blev det lite mycket med en vild storebror som skulle bada samtidigt.

Lite mat och välling för att båda barnen sen skulle somna gott.
Själv fastnade jag framför en film, istället för att passa på att sova, typiskt.

Ammande mamma

Kanske är det lättare nu att komma igång med bloggandet när det finns en app att blogga ifrån !
Samtidigt som jag kan tycka att allt blivit såå smidigt så känner jag själv hur hemskt det är att man sitter med mobilen jämt och ständigt. Jag försöker dock tänka på det när Sebastian är med som är så pass medveten.

Sen att det finns amninsappar och allt sånt för att hålla koll är för mig gudomligt när man är uppe och ammar på nätterna. :)
När jag dessutom har en sån duktig dotter som håller sina mattider är drt inte annat än bäst.Design

Jag skulle behöva göra om designen på bloggen men det är såå mycket annat som måste göras.
Det finns 2 kassar med tvätt som ska vikas, disken ska in och ut ur diskmaskinen, barnen ska matas och kläs på,
listan kan göras hur lång som helst men klockan närmar sig läggtid för mig. Barnen sover så det är bäst att passa på ! :)

Svinkoppor

Känslan när man hittar en massa konstiga prickar på sonen, och ser att de är variga och röda.
En fråga till Mr Google och det luktar svinkoppor.
Nu är jag ingen läkare själv men kände att det stämde väl på både symptom och prickar, så Sebastian fick vara hemma från dagis idag och även imorgon.
 
Lite småtråkigt då det var första utflykten för Utforskarna idag, men tur som det är så visste han inget. Haha fördelen med att han fortfarande är såpass liten :)
 
Jag känner mig inte alls bättre med förkylningen och det tar på krafterna.
 

1 vecka

För 1 vecka sedan låg vi på BB med en alldeles ny Isabella och bara njöt av att ha henne hos oss, nu har redan en vecka gått och jag kan inte vara mer nöjd över våran dotter.
Hon äter med 3,4 eller till och med 5 timmars mellanrum och därimellan är hon nöjd och ligger och tittar.
Sån skillnad mot lilleman, som för övrigt är såå duktig med lillasyster <3
 
Imorgon blir det dagis och han ska få visa upp sin Bella.

Nattshopping

Nu har det snart gått en vecka sedan Isabellas födelse och jag är glad över att vi inte visste att det var en flicka i magen då hade nog shoppingkontot varit övertraserat sedan längesen... haha.
Natt amningarna bjuder på en heldel ebay och tradera shopping, sånt som killarna inte behöver veta om ;)

Isabella Cecilia Ylen

Mycket har hänt men det största är våran nya familjemedlem, Sebastians lillasyster.
 
Hela graviditeten var annorlunda, här fanns allt från illamående, foglossning, järnbrist och allmänt jobbigt.
Svårt att säga om det berodde på att man redan innan med en tvååring fick för lite sömn eller om kroppen bara var tröttare denna gång.
 
Förlossningen var dock som en dröm (om man nu kan säga så...)
Jag längtade så efter att det skulle dra igång, men såg framför mig hur jag denna gång skulle få gå över tiden och vänta in i det sista.
Dock fick jag en känsla av att bebis skulle födas den 17 augusti, dagen kom men ingen bebis.
Så när jag vaknade måndag den 18 augusti superförkyld kände jag inga som helst sug efter att föda barn. Den dagen skulle jag bara ligga i soffan och tycka synd om mig själv. Mormor och morfar var här och byggde på friggeboden. Jag hjälpte pappa lite smått innan mamma kom, sen prata jag lite med henne. Fick springa på toa för att byta binda då jag trodde jag hade rejält vattniga flytningar, men när jag sen 2 minuter senare kände hur det rann längs med benet insåg även jag att det var vattnet som gick...
Mamma fick lite småpanik medans jag kände mig kolugn, ringde Andreas som nog blev lite nervös.
Tog en dusch, packade ihop alla saker och mamma skjutsade in mig till Danderyd där Andreas mötte upp mig. Inga känningar bara vatten som rann.
Väl inne fick vi ett rum för att ta ctg kurva och så, den visade inga sammandragningar och det kände jag inte heller så sköterskan sa åt oss att vi fick åka hem och komma tillbaka om något förändrades. Tji tänkte vi som visste hur fort det gick med Sebastian. Så vi kom överens om att vi skulle åka till Andreas jobb då vi var närmare.
Vi var där och gick runt, Andreas jobbade och jag vandrade mest runt.
Vid 14.00 började jag känna lite mensvärk som var riktigt envis men inget regelbundet eller som jag tyckte var något speciellt, tog två alvedon och tänkte att det lägger sig.
14.47 kände jag att det nog var dags att åka in till Danderyd igen för kontroll då det nu gick att klocka värkar och det ökade ganska fort.
Vi var inne runt 15.05 igen och fick då vänta i korridoren innan vi fick ett rum där det togs ny ctg kurva och barnmorskan berättade att de skulle komma tillbaka om en 20-30 minuter. Vi blev lämnade själv med larmbrickan. Efter bara några minuter så kände jag att det började göra mer och mer ont, Andreas frågade om han skulle larma men jag kände att jag kunde ta någon värk till. 15.35 fick jag nog och vi ringde på klockan, kändes som en evighet innan de kom. Jag la mig på sidan och hon undersökte mig, 9cm öppen, fick lustgas och hjälp att andas igenom allt. Krystande kom igång fort och huvudet var ute efter 2 krystvärkar, det stannade av lite men sen var hon ute. 15.57 föddes en tjej på 3925 gram och 52cm lång; Isabella Cecilia Ylen
 
Sjukt häftigt att kroppen klarar av sånt, trots en rejäl förkylning och ett snabbt avslut.
Knappt 3 timmar efter att vi kommit till förlossningen rullade vi ut och vidare till Bb-hotellet. :)

Nytt försök

Jag ska försöka mig på detta igen, för att mormor och morfar som snart åker till Thailand ska kunna följa barnen och även faster som snart beger sig tillbaka till Australien.
och även för barnens skull att de kanske någon gång i framtiden kanske de trillar in på sidan och läser om sig själva :)

Jag funderade på att göra en ny blogg, men känner att jag har allting samlat här så i början blir det nog lite rörigt med kategorier och så tills jag kommit på fötter och känner att jag kan ta mig tiden igen.

RSS 2.0