Uppdrag;

dricka så mycket som möjligt tills på torsdag är officiellt påbörjat och jag verkligen njuuuter av att besöka toaletten om inte ännu fler gånger än tidigare, men vad gör man inte för bebis, hihi
 
 

V 32

Bebis

Bebisen väger ca 1800 g och är 42 cm lång. Det går att utläsa om bebisen sover eller är vaken genom att mäta skillnader i hjärnaktiviteten.

Du

Livmoderns mått är ungefär 30 till 32 cm. Det går att känna livmoderns topp ca 12 cm ovanför naveln. Dags att börja kolhydratladda. Från vecka 32 träffar du barnmorskan varannan vecka. Nu kan det vara dags att anmäla dig till föräldrarkursen om någon sådan erbjuds

 

Nu blir jag sådär osäker om jag postat detta, och eftersom allt är nytt på denna sida är det lika bra att jag skriver det igen för säkerhetsskull :)
Bebis mår bra där inne, höga hjärtljud och bra mått. Spökar lite då de säger att jag "borde" vara ca 2 veckor mer gången än jag är... såå vi får se när bebis tittar ut. :)

 

Mycket hicka från den lilla där inne, magen som flyttar sig rejält från sida till sida, fötter som sticker ut och alltmänt mys med magen, som börjar ta plats såklart, hihi.


Bebisonepiece

Äntligen har denna superfina baby oniepiece kommit in igen och självklart fick den följa med hem !
Det börjar klia i fingrarna rejält nu för bebis shopping, och jag längtar verkligen tills det är dags att ta första turen med barnvagnen, vi kan hoppas att tiden springer iväg och bebis är hos oss snart :)


Jobb

Nu är det bara 3 pass kvar på Statoil, skönt riktigt skönt, tråkigt dock att det skulle bli så här...
En chef som inte kan sätta sig in i situationen och kollegor som inte ställer upp och hjälper till.
Som tur är har jag Fritidsresor där jag kan köra lite extra under sommaren och åtminstone få in lite extra pengar till lillskrutten. :)

Om inte annat får jag se de som en lång härlig sommarsemester ! ♥

2 månader

Igår var det den 23 och det var exakt 2 månader kvar till beräknad förlossningsdag !
Tiden går jättefort och jag kan hitills inte förstå vad alla säger om att tiden går så långsamt, men antar att det kommer ju närmare dagen vi kommer. :)
 
Fram till dess har vi massor att göra och jag hoppas på att få lite bra väder så man kan njuta av att vara ledig.
 
26/6; klippning och bröllop
28/6; sista arbetspasset på Statoil
5/7; ett nytt försök att få se bebis i 3d
23/7; göteborg för lite semester
27/7; BRUCE SPRINGSTEEN
 
 
 

Midsommar

Så var midsommarhelgen över för detta år och jag har jobbat min sista helg på länge!
Midsommar stod 8-17,30 på schemat och sen blev det grillning, bad, hamstermatning, fotboll och sen en liten snabbvisit på Jockes midsommarfest. :)
Lördagen var mer än kaos på jobbet och efter en lång dag stupade jag i säng för att jobba även idag.

Så något speciellt midsommarfirande kan jag inte riktigt säga att jag hunnit med, det blir mer sånt när bebis kommer :)

V 31

Bebis

Bebisen är ca 40 cm lång och väger ungefär 1600 g. Den kan fortfarande ligga med huvudet uppåt, men i nästa vecka vänder sig de flesta bebisar sig och ligger med huvudet neråt tills födseln.

Du

Livmoderns mått är ungefär 29 till 32 cm. Bebisen fyller nu nästan upp hela din mage. Många samlar på sig mycket vatten i kroppen, särskilt fötter och vader kan vara svullna. Du bör ha ökat kring 9 till 12 kg. Både du och din familj kan ha glädje av att ni redan nu talar om hur ni tror att det kommer att bli när bebisen är född.Just nu går det så himla fort och det känns inte alls som en hel vecka sedan det var v 30 och vi räknade att nu är det bara 10 veckor kvar, nu sitter vi här och det är drygt 2 månader kvar till bebis är här hos oss.
8 veckor, 63 dagar (+- några), det är magiskt !

Bebis buffrar och har sig för fullt och att bebisen fyller upp nästan hela magen känns verkligen, att sova på mage börjar ta emot även med alla kuddar vi har i sängen, att bebis väger ungefär 1600 g tror jag inte då den gjorde det för 10 dagar sedan och växer som bara den där inne.
Nästa vecka är det besök hos barnmorskan och det ska bli spännande att se vad hon har att säga om mig och bebis. :)


Skrönor

Tidigare inlägg handlade om pojkår och det satte igång många funderingar

Jag kikade in på den kinesiska kalendern och fick till det så att enligt den blir det en tjej;


Pojkår

Det verkar vara ett riktigt pojkår iår då de flesta leverar pojkar !
Senaste tillskottet är Oliver från Elin och Andreas håll, en helt underbar pojk som kom ut den 12 Juni.
En tidigare Oliver anlände 1 maj med de underbara föräldrarna Jimmie och Cecilia.
3 stycken i våran föräldragrupp väntade pojkar
Lotti fick en liten Theo tidigare iår, en 2011 som är värd att nämas är såklart våran stencoola Elvis, son till Linda och Christoffer.
Jaa det är helt klart mycket pojkar detta år, det hela gör mig ännu mer nyfiken på vem som bor i min mage;
ännu en pojke eller kanske en tjej som får charma pojkarna?


V 30

Bebis

Bebisen väger ca 1400 g och är 38 cm lång. Hjärnan växer ihop mer och mer för att få plats i kraniet. Det börjar bli trångt, men din bebis kan faktiskt slå en kullerbytta inne i livmodern.

Du

Måttet på livmodern är ca 28 till 31 cm. Många tycker att det är full fart i magen den här tiden. Det finns även de som säger att så som barnet är i magen blir det även när det är fött. Du kan påverka hur du mår med rätt kost, motion och vila. Ät efter tallriksmodellen så får du i dig ordentlig med vitaminer.Nu är det "bara" 10 veckor kvar till beräknad födelse och jag kan inte längta mer efter den lilla människan som bor i min mage ! ♥


Buff buff

I magen pågår full aktivitet och magen flyttar sig mer oftast till höger nu, tror bebis gillar den sidan liten mer. :)

I världen utanför pågår det också full aktivitet, jag har fixat det sista med försäkringskassan och hoppas verkligen att de hinner lösa det där innan nästa lördag och att allt går igenom som jag tänkt mig !
Lägenheten är även dammsugen och disken är bortplockad, nu ska jag ta itu med lite middag så det finns matlåda tills imorgon då jobb på Fritidsresor väntar. :)Försäkringskassan

Precis som alla andra blivande föräldrar är det mycket hit och dit med försäkringskassan, jag gör mitt bästa för att få igenom min graviditetspenning så jag får slutar nästa vecka, det skulle vara himmelskt skönt !
Skulle det nu mot förmodan inte gå igenom får jag försöka mig på någon annan variant... men tills dess ger jag inte upp och just nu har jag plats 74 i kön och de jobbar så fort de kan för att hjälpa mig. :)


4d ultraljud

Idag var det äntligen dags för vårat bokade 4d ultraljud, som jag längtat!
Efter en halvdagsjobb bar det iväg och vi var jätteförväntansfulla.
Väl där ser hon på en gång att moderkakan ligger i framvägg och inser att detta blir ett litet problem...
men hon är jättegullig och provar allt möjligt, tyvärr ligger även livmodern knasigt och vi har en enormt envis bebis ! Såå inga bilder och inte mycket mer svar utan vi fick en ny tid och hoppas att moderkakan flyttat på sig lite tills dess.


Lite mått fick vi med oss

Hjärtljud; 146
Vikt; 1,6 kilo bebis, en riktig tjockis där inne
Enligt dessa mått kommer bebis till oss redan den 11 Augusti, men det skulle vi inte lyssna på för mycket då bebisar växer så olika efter vecka 20.
Bebis ligger med huvudet neråt bäckenbenet redan och fostervattnet såg jättebra ut.

Såå nu inväntar vi 5 Juli för en ny tid och hoppas på det bästa den gången.

Nationaldagen

En ganska så seg dag och inget speciellt inplanerat. En spontankväll med Jocke och Kent in till Kungsan där det var fullt med folk och en glimt av kungafamiljen fick även Kent att bli helnöjd. Lite strosande fick oss att gå till Soft kök och bar för lite käk där även Jossan mötte upp oss. :)
Jag är så glad att fortfarande ha kvar dessa underbara människor i mitt liv, det är trots allt över 10 år sedan vi alla började i samma klass.

Vilket helt onödigt inlägg... well det var vad jag ville få ut just nu.

V 29

Bebis

Bebisens mått är ca 37 cm mellan fot och huvud och den väger 1250 g. Det är trångt i livmodern och bebisen trycker med armbågar och knän. Genom stresshormoner som kommer via ditt blod till moderkakan kan bebisen känna om du är stressad eller upprörd.

Du

Livmoderns topp är ca 10 cm ovanför naveln nu. Måtten är omkring 27 till 30 cm. Liten eller stor mage spelar ingen roll, det som är viktigt är att din kurva ökar som den ska. Viktökningen är ca 8,5 kg till 11 kg. Om du är orolig över din vikt så ska du prata med din barnmorska. En del gravida kan få problem med hemorrojder eller åderbråck nu. Det är på grund av det ökade trycket på blodkärlen i underlivet och i benen.


Enligt almenackan är sommaren här och jag kan inte förstå vart dessa 29 veckor tagit vägen någonstans?
 Bebis gör sig påmind på alla möjliga sätt just nu, sparkar, buffrar, toalettpauser, magen som står åt alla håll,
men framförallt all nyfikenhet och längtan ! ♥


V 28

Bebis

Bebisen väger omkring 1,1 kg och är 35 cm lång. Hjärnans ytskikt börjar forma sin rätta form. Ögonbryn och ögonfransar har vanligtvis vuxit fram nu. Tunt och fjunigt hår täcker bebisens kropp. Bebisen fortsätter att vända på sig ända fram till några veckor innan förlossningen.

Du

Livmoderns mått är mellan 26 och 29 cm. Din viktökning kan vara mellan 7 och 11 kg eller mer. Om din lilla bebis skulle födas nu finns det stora chanser att den skulle klara sig. Bara moderkakan väger 400 g, nästan ett halvt kilo.


Igår var det besök hos Britt (barnmorskan) och dagens mått;

Blodtryck 100/60
Vikt +9 kilo
Hjärtljud 148
SF mått 26 cm

Ligger fortfarande fint på kurvan, lite lågt blodtryck men inget jag lider av så det gör ingenting. :)
1 vecka kvar till 3d ultraljud och det ska bli så mysigt.


RSS 2.0