Lycka !

Dagarna består av bebismys, blöjbyten, rapning och planering, men jag älskar mitt liv och min lilla familj.
Idag hade vi bvc på hembesök och nu har lillskrutten gått upp till sin födelsevikt 2810gram, riktigt skönt att veta att vi klarar oss på egen hand. :)
 
Jag börjar känna mig mer och mer fit for fight igen och snart är jag helt på banan för att ta igen missad tid.
 
 

9 dagar gammal

Idag är min lillskrutt redan 9 dagar gammal och jag älskar den lilla människan så mycket ♥
 
Idag ska han äntligen få träffa mormor och morfar som kommer hem från Göteborg.
 
Mitt avtrycksprojekt ska också fortsätta under dagen, och bildprojektet ska ta sin början, men det är svårt att få något gjort när jag helst vill sitta och mysa med lillkorven. :)
 

20 Juli, dagen som förändrade mitt liv <3

Nu har stormen lagt sig och jag kan med gläjde ligga i sängen med bebis på bröstet och skriva ner vad som hände ;)
 
Äntligen fredag, Andreas sista jobbdag innan vi båda skulle ha en semestervecka tillsammans.
Men när jag vaknar 06.00 av känslan av att jag kissar på mig och att det fortsätter rinna vatten inser jag nog att det inte blir som vi tänkt oss. Jag blir sittandes på toan en stund innan jag snabbt kan hämta en binda, väcker Andreas för att låna telefon och ringer Danderyd, lite tveksamt om det är vattnet eller flytningar men vi är välkomna på undersökning. Väcker Andreas som efter ett tag inser att han kanske slipper jobba och istället ska få en bebis tar en liten lyckodans i badrummet med mig. Vi åker och är där runt 7.30. En ctg kurva visar att bebis och jag mår bra, och inga sammandragningar. Vi blir sittandes där ett tag och bestämmer att Andreas ska åka till jobbet för att prata med chefen och förklara vad som hänt. :) Jag blir hänvisad mitt rum på avdelning 12. Vid lunch är Andreas tillbaka och vi bestämmer oss för att åka hem en sväng och fixa iordning då vi knappt fått med kläder till mig. BBväskan var ju  med mamma och pappa som skulle till Göteborg... Så vi tog en tur till Stinsen och handlade lite bebiskläder, och sen hem. Tillbaka till sjukhuset och en ganska seg eftermiddag med många telefonsamtal och förklaringar till folk, lite tvtittande och massor av godisätande. Mycket humor och extremt mycket kärlek ♥
Runt 19tiden började "mensvärken" tillta och jag bad om en ny ctgkurva, sammandragningarna var starkare men fortfarande såpass oregelbundna så det var bara att vänta, jag fick två citodon och planen att ställa mig i duschen. Under tiden skulle Andreas slänga i mer pengar i parkeringsautomaten, han kommer in för att kolla till mig och nu känns värkarna en del, han går och kommer tillbaka igen, denna gång står jag på allafyra och det trycker på rejält. Ringer på barnmorskan och de hjälper mig snabbt upp i en säng för att åka ner till förlossningen, det trycker på rejält och kvinnan ber mig flämta som en hund, fortfarande en skum känsla att ligga naken med bara en filt på väg ner till förlossningen. Väl där lugnade det ner sig lite, eller snarare blev sammandragningarna regelbundna och mellan varven låg vi där och pratade, klockan var 20.10 när vi kom ner till förlossningssalen. En undersökning visar att jag är 10 cm öppen och det är dags att börja pressa bebis ner och ut. Det kom som en chock att det redan var dags men vi alla skötte oss bra! 20.35 kom krystningsvärkarna och jag måste erkänna att jag är stolt över mig själv som tog allt med sådan ro. Andreas var underbar vid  min sida och barnmorskan gav mig rejält med beröm. Jag hade hela tiden koll på klockan, vet inte varför men det kändes bra. Smärtlindring blev det ingenting av, provade lustgasen 2-3 andetag men nix. Istället tog vi i och 21.00 föddes en underbar liten pojke som skrek direkt. Jag fick upp honom på bröstet och känslan av total!
Jag varken sprack eller behövde sys och efter ca 1 timme var jag uppe och tog en dusch. Eftersom lillkillen föddes i v35+0 fick han i sig lite ersättning på en gång och sen var det väg och mätdags.
2800g och 48cm lång. Förlossningsfikat var underbart och mobilerna gick varma, många firade nog denna fredagskväll lite extra ;) Till slut fick vi komma upp på vårat rum och ta det lite lugnare, de förklarade att han måste få mat var 3 timme och att de då kommer in och hjälper oss. Jag fick lillprinsen i min säng och jag behöver väl inte säga att det var omöjligt att sova efter att ha genomgått denna förändring i livet?
 
Det var många som var uppmärksamma på att jag för några veckor sedan skrivit om en dröm jag haft, att jag just då Fredag den 20 Juli skulle föda en son, att vädret skulle vara regnigt. Vem hade kunnat tro att jag hade så rätt ?
 
Idag är han redan en vecka och jag stornjuter av tiden med bebis!  ♥

V 35

Dessa inlägg kommer minsann titt som tätt och det är redan dags för en ny vecka  ! :)

Bebis

Nu väger bebisen ungefär 2,5 kg och är 45 cm lång. Din bebis kan blinka, flytta sig, kissa, svälja fostervätska och kan även få lite hicka. Väntar du tvillingar kan din förlossning vara ganska nära nu. Många tvillingar föds redan i vecka 37.

Du

Livmodern kan kännas ungefär 15 cm ovanför naveln och livmodern är ungefär 35 cm lång. Du har antagligen ökat mellan 11 till 13 kg nu i vikt eller mer. Alla är olika och ingen graviditetet är den andra lik. Huvudsaken är att du äter rätt kost och mår bra.

Bebisen trycker överallt, du kan ha svårt att sova och sitta. Du kan känna dig irriterad. Försök hitta en sovställning som passar dig. Till exempel kan du ha en kudde mellan benen när du sover, ända från knät ner till fötterna, då hålls bäckenet parallellt. Du kan även be din partner bulla upp bakom din rygg.


V 34

Bebis

Bebisen väger ca 2250 g och är 44 cm. Nu är alla inre organ helt färdiga och klara inför förlossningen. Bebisen lungor behöver lite mer tid för att klara av omställningen från vatten till luft. Pupillerna kan vidgas och dra ihop sig och ansiktet är mer slätt än rynkigt.

Du

Livmoderns mått är från blygdbenet till toppen ca 32 till 34 cm. Du kan känna av förvärkar. De känns mer obehagliga än smärtsamma. Det kan hålla i sig i ca 30 sekunder och innebär att livmodern tränar sig inför förlossningen. Din navel kan stå utåt och en hormonrand kan synas mellan naveln och blygdbenet. Den bleknar efter förlossningen och brukar försvinna helt efter ett tag. Barnet ligger och trycker mot dina lungor och det kan göra att du känner dig andfådd eller har en obehaglig känsla under revbenen.

 

 

 

Bebisen växer som den ska, förvärkarna är inte att leka med, och slemproppen fortsätter att lossna.
Naveln står inte ut ännu, får se om den hinner ut eller inte.

Sfmått; 33cm
Hjärtljud; 144
Fortfarande lite lågt järnvärde,
mycket förvärkar och sammandragningar

Svårt att förstå att det snart är dags för lillskrutten att komma ut till oss här på utsidan :)


1 vecka kvar

Om en vecka tar vi bilen ner till Göteborg för en semestervecka med masor av aktiviteter, och framförallt den underbara konserten som jag sett fram emot så länge; Bruce Springsteen. Men som sagt det är inte förens nästa fredag och innan dess ska vi hinna med massor med mys. :)

Hicka

Att en sån liten människa kan ha hicka så många gånger per dag är helt ofattbart, men ändå så där riktigt mysigt. :)

85%

av graviditeten är avklarad och vi har "bara" 15% kvar (kanske) innan bebis är här hos oss. :)
Den börjar bli stor där inne och det märks både på rörelser och matintag.
Rörelserna är långa och sega och man känner att det är mer en hel människa som flyttar runt istället för lite buffande hit och dit.
Matintaget är mycket mindre, men desto fler, magen är helt enkelt full.
Känns även ganska bra när bebis nu sjunkit ner då jag inte alls behöver springa på toa lika mycket som förut och det är en himlagåva att inte behöva springa 3 gånger per natt för att kissa.
Däremot börjar förvärkarna bli starkare och en förlossning känns inte allt för långt borta ibland.
Imorgon är det ett besök hos barnmorskan och jag hoppas Britt är tillbaka så man kan få lite vettiga svar.
 
 
Bebis vi längtar så efter dig. ♥

V 33

Bebis

Nu väger din bebis ca 2 kg och är 43 cm lång. Bebisen ökar nu sin vikt med ca 225 g i veckan. Nu uppfattar bebisen ljus och mörker, dag och natt. Underhuds fettet lagras upp. Nu börjar din bebis kunna reglera sin kroppstemperatur.

Du

Måttet på din livmoder är nu 30 till 33 cm. Men det kan vara olika, huvudsaken är att din egen kurva växer som den ska. Du kan öka mycket i vikt och det är inte konstigt. Just nu behövs mycket näring både till dig och din bebis, så sluta inte äta för att du är orolig över stor viktökning. Prata med din barnmorska om du oroar dig för din vikt.


Otäcka drömmar

Jag har läst och hört mycket om att drömmar kan förstärkas och vara verklighetstroliga när man är gravid, men det börjar bli skrattretande!
 
Inatt drömde jag att vi fick en liten son, den underbar vacker varelse, en regnig fredag den 20 juli, redan på lördagen var vi hemma och Emil var på besök, bebis vaknade och var hungrig, fick lite mat och sen la jag honom (som inte hade något namn) bredvid Emil i soffan.
Det kanske inte låter så konstigt, men att jag i drömmen "visste" att just den 20 var en fredag känns för mig olustigt, och sedan hade bebis en specifik pyjamas på sig, och nu när jag vaknade tänkte jag inte mer på drömmen utan satte mig här vid datorn för att kolla lite innan frukost, och vad dyker upp om inte exakt samma pyjamas som i drömmen?! Jag har aldrig sett den tidigare, har inte pratat om smurfar, har ingen som helst aning om varför men kanske är det det undermedvetna som vill berätta för mig !
 
 

Jobbstatus

Äntligen är tiden på Statoil över, och jag har njutit hela helgen över att vara ledig. Även en ledig måndag känns super!
Fick lite mail från Fritidsresor om att det är kaos och var snabb att skicka iväg ett mail om att jag kan jobba, och vips ringer de upp och ger mig jobb några dagar framöver! :)
 

RSS 2.0